Hoe Werkt Dit

Wil je meer weten over een bepaalde zorgboerderij?


Op de fiche van de zorgboerderijen vind je al heel wat informatie. Je zal merken dat elke zorgboerderij uniek is. Veel zorgboerderijen hebben een eigen website en facebookpagina waarnaar je kan doorklikken. Indien je toch nog meer info wenst, kan je rechtstreeks contact opnemen met elk van hen.

Bekostiging van de zorg:


Beschik je over een persoonsvolgend budget of over een persoonlijk assistentiebudget? Op een aantal zorgboerderijen kan je met een cashbudget terecht. Het gaat over zorgboerderijen die geregistreerd zijn bij het VAPH. Je vindt hierover informatie terug op de fiche van de zorgboerderij (doelgroep). Ook bij zorgboerderijen die individuele begeleiding bieden aan personen met een beperking kan je betalen met je budget.

Welke zorgboerderijen vind je op deze website?


De zorgboerderijen die zich via deze website voorstellen, onderschrijven de visietekst van Steunpunt Groene Zorg ‘De zorgboerderij als schakel in de hulpverlening’. Daarmee geven ze aan dat hun zorgboerderij past binnen de identiteit die het steunpunt aan zorgboerderijen wil geven. Ze engageren zich tevens tot een kwaliteitsvolle ondersteuning van de zorggasten. Lees de visietekst van Steunpunt Groene Zorg: http://www.groenezorg.be/Portals/0/docs/Visietekst%20De%20ZB%20als%20schakel%20id%20HV%20def.pdf

Meer weten over de werking van zorgboerderijen?


Voor informatie over een bepaalde zorgboerderij kan je contact opnemen met deze plek zelf. Wil je nog meer algemene info over hoe alles in z’n werk gaat dan kan je contact opnemen met Steunpunt Groene Zorg.